Kun kasvattaa, on pakko välillä myös vähentää hevosia. Pääsääntöisesti pidämme tammat itsellämme jatkamassa omia tammalinjojamme, ja myymme orit eteenpäin, mutta joitain suvullisesti tammoillemma sopivia oreja pidämme pidempään ja käytämme omille tammoillemme. Hinta saattaa siis jollain orilla olla korkeampi sen takia, että se suvullisesti sopisi astumaan omia tammojamme, ja jollain toisella matalampi sen takia, että meillä on jo tarpeeksi sitä sukulinjaa.

Kaikki hevosemme ovat sosiaalisia ja laumoissa eläneitä. Haluamme ne kotiin, jossa niille on vähintään yksi kaveri, ja jossa ne saavat laiduntaa kesät, elää pihatosssa tai kokopäivätarhauksella. Suurin osa näistä elää kotona Vihdin Nummelassa. Joku myytävä voi olla ylläpidossa jossain muuallakin päin Suomea.

Kaikkien suvut ja tarkemmat viralliset tiedot löytyvät hevosen nimellä Sukupostista ja Hippoksen Hepasta.

Kuvia ja videonpätkiä hepoista löytyy Millitallin Facebookista ja Instagramista. # -merkkiä edessä käyttämällä hevosen virallisella ja lempinimellä. Osalta puuttuu maitovarsakuvista nimi (kun nimeä ei vielä ollut), mutta niissä on pääsääntöisesti sitten #isän tai emän nimi / kutsumanimi.

Kaikki meidän hepat on madotettu / otettu loisnäytteet, rokotettu tetanuksella ja hevosinluenssalla, sekä suuhun katsottu / raspattu tarvittaessa ja säännöllisesti. Kaikki ovat tällä hetkellä kengättömiä, osalla aikuisista ollut joskus kengät.

En ota vastuuta arvioimistani säkäkorkeuksista, koska niitä on mahdotonta ennustaa varmaksi.

Jos ostamasi hevonen ei osaa jotain toivomaasi asiaa, niin voimme sen sille opettaa ennen sen lähtemistä meiltä. Koska tunnemme nämä läpikotaisin, ei ole ongelma kouluttaa niille joku juuri sinulle tärkeä juttu. Pienemmät asiat opetamme veloituksetta.

Kaikki hintamme sisältävät arvonlisäveron 24 %

MYYNNISSÄ:


MILLIN G…?

Isä Millin Aurinkoinen, emä Millin Aamu-usva

Suomenhevosori, synt. 29.5.2024, punarautias, tähti, tulee sukkia myös.

Herkempi ja nöyrempi varsa. Ryhdikäs ja hyvin liikkuva, korrektit jalka-asennot.

Hp 2500 sis. alv. Myös ylläpito mahdollinen. Mahdollista myydä myös niin että me hoidamme ruunauksen ja sen kulut, silloin hintaan lisää 1500 €. Vieroitus aikaisintaan alkuvuodesta 2025


MILLIN FILANTTI, VEKKU

Suomenhevosori, synt. 2023. Rautias, liinakko, tähti, kolme sukkaa.

Vekku on luonteeltaan rohkea ja sosiaalinen. Rakenteeltaan sopusuhtainen ja ryhdikäs. Sillä on matkaavoittavat ja lennokkaat liikkeet.

Hp. 3000 € sis. alv. Myös ylläpito mahdollinen. Mahdollista myydä myös niin että me hoidamme ruunauksen ja sen kulut, silloin hintaan lisää 1500 €

MILLIN DYNAMIITTI, DYNA

Suomenpienhevosori, punarautias, synt. 6.7.2021

i. Millin Usvainen, jonka hienoja jälkeläisiä meillä nähtävillä muitakin. Ei. Pölyke, emä on pienhevosten este- ja junioriestemestari 2020 Millin Yösydännä.

Erittäin hienosti liikkuva korrekti ja ryhdikäs, todella kaunis varsa. Luonteeltaan enemmän herkkä, kuin juntti. Joko jalostusoriksi, tai paremmaksi ruunaksi. Ensisijaisesti myynti.

Hinta 5000 € / tarjous. Mahdollista myydä myös niin että me hoidamme ruunauksen ja sen kulut, silloin hintaan lisää 1500 €

MILLIN ENSILANTTI, ENSKA, ensisijaisesti myynti, myös ylläpito mahdollinen

Suomenhevosori, synt. 26.5.2022, säkäkorkeusarvio ehkä 155 cm?

Isä Millin Aurinkoinen, emä Millin Ånnenlantti, ei Millin Usvainen.

Raamikas, ryhdikäs, rohkea ja komea poika hienoilla liikkeillä.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Hinta 3500 € sis. alv. / tarjoa! Mahdollista myydä myös niin että me hoidamme ruunauksen ja sen kulut, silloin hintaan lisää 1500 €


MILLIN ELOSALAMA, SALAMA, ensisijaisesti myynti, myös ylläpito mahdollinen

Suomenhevosori, synt. 22.5.2022, säkäkorkeusarvio ehkä 157 cm?

Isä Millin Aurinkoinen, emä Millin Aamu-usva, ii. Millin Usvainen.

Herkkä, nöyrä, kiltti, pikkumies kevyillä tahdikkailla liikkeillä.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Hinta 4500 € sis. alv. / tarjoa! Mahdollista myydä myös niin että me hoidamme ruunauksen ja sen kulut, silloin hintaan lisää 1500 €


MILLIN CUURAINEN, KUURA

Hopearuunikko, synt. 2020, sk. n. 135 cm

Kaunis, sopusuhtainen, vankka ja kevyesti liikkuva.

i. Millin Älynväläys, e. Vuohimäen Silmu

Kuura on luonteeltaan sopivasti herkkä, sopivasti nöyryyttä ja sopivasti pikkuisen ponimaisuuttakin mukana.

Hp. 7000 € sis. alv. Haluan jättää tähän muutaman astutusoikeuden itselleni. Harkiten voidaan myydä myös ruunattavaksi / ruunattuna, jos ruunaus tehdään meillä, niin hintaan lisätään 1500 €

MILLIN AURINKOINEN, ARSKA

Suomenpienhevosori. Synt. 2018. Rautias, tähti. Korkeus noin 144 cm.

Arska on kauniisti liikkuva ja sievä. Erittäin hienot raviliikkeet, matkaavoittava käynti ja luonnostaan hyvä kolmitahtinen laukka.

Luonteeltaan Arska on herkkä, ystävällinen ja nöyrä. Hyvin ihmisrakas ja seurallinen. Kuljetettu kopilla, lastautuu ja matkustaa hyvin. Menee ratsastajan kanssa tällä hetkellä kaikki askellajit ongelmitta. Äärettömän kiltti, helppo, nöyrä, kuuliainen ja reipas ratsastaa. Ei säiky, ei loiki, ei pukita tms.

Kiltti, helppo ja nöyrä kaikissa hoitotoimenpiteissä.

Tämä on isänsä, erisukuisen pienhevosjalostusori Millin Nokisen viimeinen jälkeläinen, viimeinen orina oleva jälkeläinen. Emänsä Millin Nelli on ehkäpä meidän paras ja nöyrin opetussuokki ikinä, joka ollut myös aina terve, kuten isänsäkin oli (emä saikuttanut vain kerran elämässään puikkoluun pään tapaturmaisesta murtumasta). Olen itse astuttanut tällä kaksi tammaa kahtena kesänä, erittäin kohtelias tammoille ja voi elää niiden sekä pikkuvarsojen kanssa samalla laitumella / pihatossa. Talvet asunut aina orien tai ruunien kanssa, tällä hetkellä kaverina kaksi shettisoria.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja. Hyvä rehunkäyttäjä.

Hinta 12 000 € sis. alv. / tarjous! Mahdollista myydä myös niin että me hoidamme ruunauksen ja sen kulut, silloin hintaan lisää 1500 €

MILLIN BUUSKAINEN, PUUSKA

Suomenhevosori, rautias, katkopiirto, synt. 2019, arvioitu säkäkorkeus 160 cm.

Puuska on hienoliikkeinen, korrektirakenteinen ja ryhdikäs varsa.

Luonteeltaan Puuska on herkkä, kiltti, kohteilias ja järkevä.

Puuskalla on kolme todella hienoa täysisosisarusta ja hieno puolisisarus. Sekä jo kuolleet vanhemmat emänsä Sharlotta, ja isänsä Millin Usvainen olivat laadukkaita ratsusuokkeja kaikkiin lajeihin.

Tiettävästi terve, ei ole ollut näkyviä vaivoja.

Hp. 15 000 € sis. alv. / tarjoa! Mahdollista myydä myös niin että me hoidamme ruunauksen ja sen kulut, silloin hintaan lisää 1500 €

ENSISIJAISESTI YLLÄPITOKOTIA TAI VUOKRAAJAA KOTITALLILLE ETSIVÄT, MAHDOLLISESTI MYYTÄVÄT:

MILLI’S AUTUMN LEAF, LEFA

Rautias, synt. 2018, sk. 101 cm

Jalostusarvosteltu toisella palkinnolla.

Isä Blackertor Parisian, emä Promisehill Winter Flower

Luonteeltaan rohkea ja seuraallinen.

Nyt ylläpidossa ja kisannut. Tuloksena esim. vasta 5-vuotiaana 12-vuotiaan lapsen kanssa shetlanninponien koulumestaruushopea. Ratsastaja kasvamassa yli, joten olisi liisattavissa kaikkeen käyttöön, näyttöön ja jalostukseen. Myyntiä voidaan harkita, hp. 6500 €. Jos myydään, haluan jättää tähän muutaman jalostusoikeuden

MILLI’S DRUWEZ, RUNE

Shetlanninponiori, synt. 2021, i Finnister Pluto, e. Promisehill Winter Flower. Ensisijaisesti ylläpitoon, mahdollisesti myyntiin.

Shetlanninponiori, mustankirjava, arvioitu aikuiskorkeus n. 106 cm

Rune on iso, vankka ja ryhdikäs. Liikkuu kevyesti ja tahdikkaasti.

Rune on luonteeltaan rohkea, rauhallinen ja ystävällinen. Helppo ja mutkaton käsitellä. Nuori ori tarvitsee kuitenkin määrätietoisen ja loogisen käsittelijän.

Runen emä Promisehill Winter Flower on ennen kaviokuumeeseen sairastuimistaan tehnyt loistavan kisauran niin näyttelyissä, käyttöluokissa kuin shettisten SM-tason koulussa ja esteissä. Isä Finnister Pluto on teki erittäin hienon uran periyttäjänä ensin Shetlannissa ja Englannissa, sittemmin Suomessa.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Ensisijaisesti ylläpitoon, mahdollisesti myynti. Hinta 4500 € sis. alv. (jos myydään, haluan jättää tähän muutaman astutusoikeuden)MILLI’S CUPCAKE, KAKE

Keväällä -24 jalostusarvostelussa toisella palkionnolla palkittu ja oripäivien toiseksi parhaat pisteet.

Shetlanninponiori, synt. 2020, i Finnister Pluto, e. Promisehill Winter Flower. Ensisijaisesti ylläpitoon, mahdollisesti myyntiin.

Shetlanninponiori, rautiaankirjava, sk 101 cm

Kake on vankka, vahva ja ryhdikäs. Liikkuu kevyesti ja tahdikkaasti.

Kake on luonteeltaan rohkea ja seurallinen.

Runen emä Promisehill Winter Flower on ennen kaviokuumeeseen sairastuimistaan tehnyt loistavan kisauran niin näyttelyissä, käyttöluokissa kuin shettisten SM-tason koulussa ja esteissä. Isä Finnister Pluto on teki erittäin hienon uran periyttäjänä ensin Shetlannissa ja Englannissa, sittemmin Suomessa.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Ensisijaisesti ylläpitoon / astumislainaan / käyttöön, mahdollisesti myynti. Hinta 6000 € sis. alv. (jos myydään, haluan jättää tähän muutaman astutusoikeuden)

MILLI’S BRAVEHEART, RANE, ]etsii ylläpitokotia astumaan ja mahdollisesti kisaamaan tai raviponiksi tms. Myyntiäkin voidaan harkita

Shetlanninponiori, mustankirjava, synt. 2019, sk 105 cm, esy 16 cm

Jalostusarvosteltu oripäivillä 2023, paras käyttöponikokeen suorittanut.

Rane on iso, vankka ja ryhdikäs. Liikkuu kevyesti ja tahdikkaasti.

Rane on luonteeltaan rohkea, rauhallinen ja ystävällinen. Helppo ja mutkaton käsitellä. Muiden hevosten kanssa käsitellessä tai liikuttaessa vaatii käsittelijältään hevosmiestaitoa ja napakkuutta.

Ranen emä Promisehill Winter Flower on ennen kaviokuumeeseen sairastuimistaan tehnyt loistavan kisauran niin näyttelyissä, käyttöluokissa kuin shettisten SM-tason koulussa ja esteissä. Isä Finnister Pluto oli huippusukuinen huippuperiyttäjä

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Rane on jo melko pitkälle koulutettu ratsu, joka on aloitellut kisauraansa käyttöluokkien ratsastusluokissa ja esteratsastuksessa.

Ensisijaisesti ylläpitoon / astumislainaan / käyttöön, mahdollisesti myynti. Hinta 6500 € sis. alv.

MILLI’S BETELGEUSE, PETE

Rautiaankirjava, synt. 2020

Isä Finnister Pluto, Emä Promisehill Empress

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Tällä hetkellä ylläpidossa ja koulutettavana, tavoitteena jalostusarvostelu.

Luonteeltaan kiltti, nöyrä ja herkähkö.

Hp. 5500 sis. alv.YLLÄPITOON, EI MYYTÄVÄNÄ


MILLI’S FAIRY DUST, FRIIDA

Shetanninponitamma, synt. 2023.

Tempramenttinen ja herkkä. Toistaiseksi pystyy vielä olla hyvällä laitumella ja vapaalla heinällä.


MILLI’S FYANNA, FIFI


Shetlanninponitamma, synt. 2023

Omaa tahtoakin löytyy, mutta kuitenkin kiltti ja kuuliainen. Toistaiseksi pystyy vielä olla vapaalla heinällä ja hyvällä laitumella.


MILLI’S ETERNAL KHARON, KHARON

Shetlanninponitamma, synt. 2022. Pitää itseään prinsessana, vaatii määrätietoisen ja osaavan käsittelijän, jolloin osaa kyllä käyttäytyä hienosti.


MILLI’S DESSIE, DESSI

Shetlanninponitamma, synt. 2021.

Kiltti ja nöyrä. Tarvitsee rajoitetun heinän ja köyhän laitumen.

MILLIN DUURISOINTU, DUURI

Suomenhevostamma synt. 2021. Kiltti, nöyrä ja herkkä, tarvitsee vapaan heinän ja lisäruokinnan.

MILLIN DANELLA, NELLA

Suomenpienhevostamma, synt. 2021. Kiltti ja herkkä. Tarvitsee hieman rajoitetun heinän.


Lisää kuvia löydät tallin Facebook-sivuilta ja Instagamista.